Conte: Fondi i rimëkëmbjes ekonomike, sinjal i shkëlqyer nga Brukseli

epa07809941 A handout photo made available by Chigi Palace press office shows Italian Prime Minister in charge Giuseppe Conte during an interview with the newspaper Fatto Quotidiano at Chigi Palace in Rome, Italy, 01 September 2019. Conte said, 'Those who land in Italy land in Europe. Having said that, it would not be wise at all to think that we should not pursue a serious, rigorous immigration policy'. On migration policies, he added the need to amend the Dublin Regulation, tackle illicit trafficking and work on European mechanisms for welcoming and distributing migrants. EPA/FILIPPO ATTILI / CHIGI PALACE PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Plani i rimëkëmbjes nga koronavirusi prej 750 miliardë eurosh, i propozuar nga Komisioni Europian është një sinjal i shkëlqyer, deklaroi kryeministri italian, Giuseppe Conte.

“Sinjal i shkëlqyer nga Brukseli, përkon saktësisht me drejtimin të cilit i referohej Italia. Ata na quajtën vizionarë sepse ne e besuam këtë që nga fillimi”, shkroi ai në Twitter.

“500 miliardë euro në grante dhe 250 miliardë euro kredi është shifër e përshtatshme. Tashmë le të përshpejtojmë negociatat dhe të lirojmë burimet”, shtoi ai.

Italia dhe Spanja morën pjesën e luanit nga këto fonde.

Lexo: BE propozon 750 miliardë euro për planin e rimëkëmbjes antiCOVID-19