Çegrani dhe Gostivari humbën gjuhëtarin dhe profesorin e nderuar, Zejni Bilalli

Humbja e prof. Zejni Bilallit na preku tej mase … Të rrallë ishin njerzit si ai me plot energji e plot shpresë për jetën!
Një profesor, pedagog vizionar, artist me plot sens humori! Kenaqesi ta kishe mik e të bisedoje me të! Çegrani humbi një gjuhëtar, që i dha kuptim gjuhës, duke na knaqur me shkrimet e tija përplot humor e dialekt Çegrani! Ai i donte shumë fëmijët, ishte i rrallë e i veçantë në stilin e tij thumbues, e me atë kapelën e tij LazgushianeI Më jepte të kuptoj se ai jetonte në botë poetësh, e kishte vizione krejt tjera! Ndodhte shpesh ne biseda shum individ nga mosdija e kundershtonin, por jam i sigurt që ata stilin e tij kurrë nuk e kuptuan! Ishte shum i drejtpërdrejtë, l i vrullshëm dhe i sinqertë! Bota e tij ishte plot vrull energji shprese e dashuri njerezore por jeta e shkurter e ndaloi ne zenitin e tij! Familjes ngushellimet më të sinqerta! Zoti e mëshiroftë!

Kryesia dhe artistët e SHKA “Jahi Hasani”, Çegran