Befason profesori, tregon skenarin që mund t’i pret nga Specialja Thaçin dhe Veselin

Kanë mbetur edhe tri ditë kohë për Specialen që të konfirmojë ose të hedhë poshtë aktakuzat për krime lufte ndaj presidentit, Hashim Thaçi, e liderit të Partisë Demokratike të Kosovës (PDK), Kadri Veseli.

Me 24 tetor bëhen plotë 6 muaj, prej kur Zyra e Prokurorit të Specializuar ka dorëzuar këtë aktakuzë.

Në lidhje me këtë temë, opinonisti dhe profesori Binak Maxharraj, përmes një postimi në facebok ka shkruar për këtë ngjarje.

Maxharraj thotë që aktakuza mund të mos shpallet me 24 tetor sepse sipas tij prokurori mund të ketë nevojë për prova të reja shtesë, transmeton “Bota sot”.

Më tej, profesori shprehët që ekziston mundësia që të ftohen në Hagë që të ju komunikohet aktakuza gjithashtu edhe të lirohen nëse nuk ka fakte të mjaftueshme.

Postimi i plotë

Shpallja e aktakuzes ndaj Thaçit dhe Veselit

Edhe tri ditë përfundon afati gjashtëmujor kur gjyqtari i procedurës paraprake do të konfirmon aktakuzen ndaj Hashim Thaçit dhe Kadri Veselit. Atë ditë, pra më 24 tetor mund të ketë konfirmim të aktakuzës.

Por aktakuza nuk është e domsdoshme që të shpallet po atë ditë. Jam i bindur se aktakuza nuk do të shpallet atë ditë me kërkesë të prokurorit do të shtyhet për një ditë tjetër kur prokurori e sheh të arsyeshëm të publikohet.

Mund të shtyhet kompletë shpallja e aktakuzes nëse gjykatësi i procedurës paraprake ka nevojë për prova të reja shtesë.

Por ekziston mundësia se të akuzuarit mund të ftohen në Hagë që atje të ju komunikohet aktakuza