ASH-ja kritikon Teuta Arifin, ngaqë “merr borxh për të realizuar projekte”

Partia Aleanca për Shqiptarët sot në konferencë për shtyp reagoi ndaj, siç u theksua, aktiviteteve të kryetares së Tetovës, Teuta Arifi, duke vlerësuar se ajo po bën marketing parazgjedhor sepse u bënë gjëra që nuk i kanë bërë për shtatë vitet e fundit përderisa ishin në pushtet. Nga partia pyetën pse nuk kanë zbatuar asnjë projekt të vetëm kapital me fonde nga buxheti komunal, ndërsa tani përmes kredive po punohet para zgjedhjeve.

“Çdo herë, gjatë realizimit të projekteve, nuk ka mbikëqyrje mbi punimet, edhe pse ato ekzistojnë në letër, ndërsa në terren shkelen të gjitha rregullat e ndërtimit. Pothuajse kurrë nuk ekziston tabelë me të dhëna të kompanisë, si dhe të dhëna të hollësishme. Shumë projekte zgjasin me vite, ndërsa projekte të tjera nuk realizohen kurrë, siç janë: Bulevardi “Blagoja Toska”, Stadiumi i Qytetit, shkolla në fshatin Selce, rrugët që lidhin fshatrat nga malësia, Teatri i Tetovës, të mos i përmend rrugët e qytetit, ky është një kapitull më vete… Kaloni një ditë në këmbë nga Qendra në Pazarin e Epërm… Për shumicën e këtyre projekteve, huatë janë nga Banka Botërore e Zhvillimit ose nga paratë e alokuara nga Qeveria. Pra, asnjë investim kapital nuk është realizuar në komunën tonë nga buxheti themelor ose personal, i cili duhet të mblidhet nga komuna, nga taksat dhe taksat komunale, taksat e pronës dhe shitja e tokës ndërtimore”, tha Muzafer Etemi, kryetar i degës së Tetovës së Aleancës për Shqiptarët.

Partia gjithashtu reagon ndaj, siç thonë ata, borxhit të komunës.

“Çdo ditë i rritni borxhet. Si Kryetar i Aleancës për Shqiptarët, Tetovë, përmes mediave, ju drejtohem publikisht: ju po e keqpërdorni shumë pozicionin tuaj si kryetare komune! Zonja kryetare, a nuk u treguat qytetarëve për të cilat thirrjet u shpenzuan 150,000 euro në një vit. Si është e mundur të kemi borxhe të mëdha derisa punëtorëve nuk u paguhen pagat e tyre mujore”, pyeti Etemi.