18 vatra zjarri vetëm në territorin e Shkupit

Nga minuta në minutë po shpërthejnë zjarre në të gjithë vendin. Përveç Dellçevës dhe Pehçevës, situata është kritike në rajonin e Kumanovës ku janë aktive tetë vatra zjarri që shpërthyen për një orë e gjysmë, ndërsa në Prilep digjet pyll në 18 lokacione ndërsa nga fshati Rakle janë evakuuar dy persona. 18 zjarre aktive edhe në Shkup.

“Edhe në Shkup situata është alarmante. Aktualisht kemi 18 vatra zjarri. Më kritike janë fshati Kuçkovë, fshati Sfillare e Epërme. Gjithashtu kemi edhe midis Dobri Dollit dhe Rakotincës në komunën e Sopishtes dhe Bllacë e Epërme të cilat kanë shpërthyer për momentin. Por këto tre vende që i përmenda janë vërtet alarmante.”- deklaroi Marija Milkova – Qendra për Menaxhimin e Krizave.

Nga Qendra e Menaxhimit të Krizave theksojnë se erërat e fuqishme e kanë vështirësuar situatën, megjithatë prioritet mbetet shpëtimi i njerëzve dhe pronave të tyre.

“Tani e tutje vendosim prioritetet. Presim që erërat të jenë edhe më të fuqishme dhe rrethana rënduese në trajtimin e zjarreve, por nuk e humbim shpresën, mbetemi në terren me të gjitha forcat në dispozicion. Ne mund të sigurojmë 500 trupa shtesë. Burimet materiale janë angazhuar maksimalisht”- pohoi Goran Stojanovski – Qendra për Menaxhim të Krizave.

Qendra e Menaxhimit të Krizave ka apeluar qytetarët që nëse zjarret u afrohen shtëpive të tyre, të largohen menjëherë dhe të kërkojnë evakuim.