11 persona të vdekur nga moti i lig në SHBA

Ky rajon është përfshirë nga reshjet e mëdha të shiut, tornadot dhe erërat me shpejtësi të madhe.

Viktimat e motit të lig u regjistruan në Teksas, Alabama dhe Louisiana.

Shërbimi Kombëtar i Motit i raportoi tri vdekje të lidhura me motin e lig në Alabama, ndërsa zyrtarët e Teksasit thanë se dy pjesëtarë të ekipeve emergjente vdiqën në dy aksidente fatale në trafik për shkak të akullit në rrugë.

Autoritetet i kanë filluar kërkimet për viktima të tjera të mundshme, sepse shkuarja në disa zona është bërë e vështirë për shkak të rrugëve të rrëshqitshme.