Sot në rend dite në Kuvend do të jetë Propozim-Ligji për Shtetësi

Propozim-Ligji për Shtetësi sot do të jetë në rend dite në Kuvend. Koalicioni Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa vlerësojnë se një subjekt politik i vogël siç është “E Majta” , e cila ushqen elektroratin e vet të cilin sipas tyre e ka me nacionalizëm, nuk do t’i shkojë përdore bllokimi i propozim-ligjit.
Skender Rexhep Zejdi, deputet nga radhët e koalicionit Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa

“Ata merren vetëm me retorikë nacionaliste, kjo atyre nuk i shkon përshtati as për ndër, por, megjithatë Ligji për Shtetësi do të kalojë, është në rend dite, do t’i kaloj edhe filtrat e komisioneve përkatëse me atë që javën që vjen me votimin e buxhetit. Pas kësaj do të votohet Ligji për Shtetësi”
Propozim-Ligji për Shtetësi disa ditë më parë u miratua në Qeveri me “flamur evropian”, që sipas kreut të “Ekzekutivit partia opozitare E Majta ka për qëllim të bëjë probleme ndër-etnike. Ndërsa propozuesit e ligjit presin që para pushimit vjetor të Kuvendit i njëjti të miratohet.