LSDM: Me 65 deputetë në Kuvend u konfirmua rritja e shumicës parlamentare

Sot në një seancë të Kuvendit me 65 vota “pro” është shkarkuar ministri aktual i Shëndetësisë nga radhët e Alternativës, Bekim Sali. 64 deputetë votuan për shkarkimin e ministrave për shoqërinë informatike dhe diasporë, Admirim Aliti dhe Jemail Çupi.

Me votimin e 65 deputetëve të sotëm në Kuvend, u konfirmua një shumicë parlamentare e forcuar dhe e shtuar. Fatkeqësisht, 10 ditë në Kuvend humbën pa nevojë për shkak të bllokadave të opozitës VMRO-DPMNE. Në vend të debatit dhe argumenteve dëgjojmë ofendime nga opozita, përçmime, të pavërteta. Pse? Vetëm sepse dështuan të gjitha deklaratat e rreme të Hristijan Mickoskit se do të ketë shumicë të re, se qeveria thjesht nuk ra, tha sot në një konferencë për media deputeti i LSDM-së, Martin Kostovski.

“OBRM-PDUKM-ja shkatërruese është plotësisht peng e “Së Majtës”. Pa busull, pa deficit idesh dhe pa politikë, OBRM-PDUKM u hodh në bllokada, vonesa, me çdo kusht. Nga kjo zvarritje qytetarët kanë vetëm dëm, nuk kanë asnjë dobi. Për shkak të kësaj sjelljeje të paarsyeshme të OBRM-PDUKM-së, çdo ditë shpenzohen 55 mijë euro, para të qytetarëve, në mes të krizës.

Ne përmbahemi, por e drejta për të diskutuar dhe folur është e pacenueshme, por përpiqemi të mos biem në nivelin e ulët të OBRM-PDUKM-së. Jemi të gatshëm për ditë të tëra në Kuvend për të mbrojtur interesat e qytetarëve dhe për të minimizuar dëmet e shkaktuara nga VMRO-DPMNE.

Me përfundimin e rikonstruimit sigurojmë stabilitet politik, rritje të efikasitetit të Kuvendit dhe miratim më të shpejtë të ligjeve”, ka thënë Kostovski.

Sot në një seancë të Kuvendit me 65 vota “pro” është shkarkuar ministri aktual i Shëndetësisë nga radhët e Alternativës, Bekim Sali. 64 deputetë votuan për shkarkimin e ministrave për Shoqëri informatike dhe Diasporës, Admirim Aliti dhe Xhemail Çupi.