Fatmir Reçica: Lavdi 10 Heronjëve të Betejës së Kumanovës

Fatmir Reçica - Llugaxhia Edhe pse kanë kaluar 6 vite unë mund të shkruaj për 72 orë të tëra për ngjarjen e KUMANOVËS. Por një...

Pas Moskës, Serbia do ta njohë Kosovën?

Shkruan: Mehdi HYSENI *** Dialogu i Brukselit nuk është “patentuar”, që Serbia ta njohë Republikën e Kosovës, por të kundërtën-zhbërjen e shtetësisë së saj. Këtë...

Propaganda partiake dhe e telallëve me pagesë për korridorin 8

Shkruan: Syrija Rashidi Ditëve të fundit jemi dëshmitarë të një fushate të pa parë lidhur me një ligj që ka të bëjë me koridorin 8....

Pandemia e të pavaksinuarve

Shkruan: Albina Hyseni Nëse situata nuk mbahen nën kontroll, varianti delta mund të pësojë mutacione të reja, që mund t’i bëjnë vaksinat joefektive. Si transmetohet Koronavirus...

Alush Kamberi, dhe “Rrëfimet e gurbetqarit të pastrehë!”

Shkruan: Xhafer Ymeri Kaherë e pata bë gati një shkrim lidhur me një takim me të ndjerin Alush Kamberin dhe përshtypjet e tia për librin...

Nuk mund të ketë ardhmëri me shikim në retrovizorët e historisë

Nga prof.dr. Skender ASANI Marrëdhëniet në mes të popujve në Ballkan gjithmonë kanë qenë të ngarkuara me tensione dhe raporte të pasqaruara etnike si pasojë...

Kthimi drejt ardhmërisë më të mirë: Në vitin 2022 PBB do të tejkalojë nivelin...

Shkruan: Fatmir Besimi, Ministër i Financave në RMV 1. Vit rimëkëmbjeje ekonomike me sfida ende të pranishme Shkup - Thonë se optimisti qëndron zgjuar deri në mesnatë për...

Arsimi shqiptar në Maqedoni – Shkalla tronditëse e degradimit

Shkruan: Xhelal Zejneli Botimi i parë, më 06.09 2012  - botimi i pestë - Rezultatet e maturës shtetërore në Maqedoni nga lënda e gjuhës shqipe dhe e...

Aneksimi ilegal i Krimesë nga Rusia – Viti 2016

Shkruan: Xhelal Zejneli Gadishulli i Krimesë, i cili me bukuritë historike dhe natyrore të veta konsiderohet parajsë turistike, sot është bërë bazë ushtarake ruse, ndërsa...

Presheva po tkurret përditë…

Shkruan: Blerim Latifi Mbi 6000 shqiptarë në Luginë të Preshevës nuk kanë mundur të votojnë në zgjedhjet e djeshme në Serbi. Adresat e tyre janë...

Opinione