​Turqia po shqyrton kthimin e disa masave për mbrojtje nga Covid-19

Turqia po shqyrton rivendosjen e disa masave për të ndaluar përhapjen e koronavirusit, të tilla si urdhrat për të qëndruar në shtëpi për të rinjtë dhe të moshuarit apo edhe bllokimet gjatë fundjavës, por do të shmangë dëmtimin e rimëkëmbjes ekonomike, tha sot një zyrtar i lartë.
– Advertisment –

“Masat e reja mund të zbatohen pasi vëzhguan procesin për disa javë,” tha një zyrtar i lartë për Reuters, duke shtuar se pamja do të bëhej më e qartë pasi të vlerësohej ndikimi i rihapjes së pjesshme të shkollave më parë këtë muaj.

Një zyrtar tjetër tha se ndërsa rritja e shpejtë e rasteve në kryeqytetin, Ankara, është ngadalësuar, ngritje e rasteve të reja në qytete të tilla si Stambolli paraqesin një rrezik për vendin në këtë “periudhë të vështirë”. Por masat drakoniane të tilla si “mbyllja e plotë” nuk janë në plan, tha ai.

Çdo masë e re do të ketë një “fushë më të ngushtë” dhe do të mbrojë ekonominë, tha zyrtari i parë.

“Masat në rendin e ditës janë: mbyllja e restoranteve dhe ambienteve në kohë të caktuara; një periudhë e caktuar kohore gjatë së cilës të rinjtë dhe personat mbi moshën 65 vjeç mund të dalin; ose si një hap i fundit, një bllokim fundjave, “tha ai, duke shtuar se kabineti po punon në këtë drejtim.