​Sanders: Ky është fillimi i fundit të Donald Trump

Ne do të fitojmë sepse kemi një program që adreson nevojat e punëtorëve në të gjithë vendin. Kjo fitore është fillimi i fundit të Donald Trump, “tha Sanders, 78-vjeç, para mbështetësve në Manchester, New Hampshire.

Menjëherë pas Sanders në New Hampshire, Pete Buttigieg, ish-kryebashkiaku i South Band në Indiana, e gjeti veten, ndërsa ish-i preferuari Joe Biden pësoi një goditje të re pas një grupi në Iowa. Sanders fitoi 26 për qind të votave dhe Buttigieg 24.4 për qind.

Senatorja Amy Klobucar, e cila sipas ekspertëve dhe audiencës bëri një paraqitje të mirë në debatin televiziv të premten në New Hampshire, përfundoi e treta.

Ish-i preferuari i Biden pas grupit të Iowa-s ka pësuar një goditje të fortë në New Hampshire, ku ai është vetëm në vendin e pestë, pas senatorit të Masachusets Elizabeth Warren.

Të vetëdijshëm për rezultatin zhgënjyes, Biden u largua nga New Hampshire para se të fillonin rezultatet e para dhe vazhdoi fushatën në Karolinën e Jugut.

Numri i kandidatëve për nominimin e demokratëve filloi të zvogëlohet, dhe biznesmeni Andrew Jeng dhe senatori Michael Bennett u tërhoqën nga gara.

Pas dy rezultateve të këqija, pyetja në rritje është nëse Joe Biden është në gjendje të konsolidojë mbështetjen e demokratëve të moderuar, votat e të cilëve kanë “hedhur” në Pete Buttigieg dhe Klobucar.

Buttigieg mposhti Sanders në Iowa, por të dy stafet e zgjedhjeve kërkuan një rivlerësim të pjesshëm të të dhënave të sondazhit.

Sanders mposhti bindshëm Hillary Clinton në New Hampshire me 60 për qind të votave katër vjet më parë, por ende nuk arriti të fitojë nominimin e partisë.