​Manchester United ka ekipin më premtues në Top 5 ligat evropiane

Qendra Ndërkombëtare për Studime Sportive (CIES) pretendon se Manchester United ka grupin më premtues të lojtarëve në Top 5 ligat evropiane.

Ata arritën në këtë përfundim duke renditur skuadrat sipas kategorisë së tretë – struktura e moshës, stabiliteti i grupit dhe politika kontraktuale e klubit.

Kështu e përcaktuan forcën e formacioneve të ekzaminuara, dhe sipas kësaj, klubi nga “Old Trafford” është shumë më përpara se të tjerët në listë.

Sipas CIES, gjetjet e studimit sugjerojnë që “djajtë e kuq” janë në një pozitë shumë të mirë për t’u kualifikuar në Ligën e Kampionëve pa probleme të mëdha në sezonet e ardhshme, dhe ata janë në gjendje të rrisin përsëri trofeun e Premier Ligës.

Ata aktualisht janë në vendin e dytë në Premier Ligë gjë që tregon se ky studim mund të jetë ende i rëndësishëm.

Në çdo rast, do të bëhet më shumë për faktin se raporti është një tregues i fuqisë së klubit për të arritur sukses sipas idesë së tij, dhe jo sipas parametrave realistë të rezultatit.

TOP 10 NGA STUDIMI

1. Manchester United

2. Sociedad

3. Athletic Bilbao

4. Tottenham

5. Manchester City

6. Liverpool

7. Southampton

8. Barcelona

9. Atletico Madrid

10. Leipzig