Çdo i dyti gjerman e konsideron Islamin si një kërcënim, sipas një studimi të Fondacionit Bertelsman.>

Në lindje të Gjermanisë, 57 për qind besojnë se Islami është një kërcënim, dhe në perëndim ky numër është pak më i vogël, duke përbërë 50 për qind.

Autorët e studimit paralajmërojnë për rrezikun e një interpretimi të vetëm të rezultateve të hulumtimit.

Ata theksojnë se ky është një skepticizëm i përhapur drejt Islamit, i cili megjithatë nuk mund të identifikohet me islamofobinë, tha eksperti për bashkësitë fetare në Fondacionin Bertelsman Jasemin El Menour.

Një ekzaminim më i hollësishëm tregon se në shumë raste ka përmbajtje ndaj Islamit.

“Natyrisht, shumë njerëz e shikojnë Islamin në këtë moment më pak si fe, por mbi të gjitha si një ideologji politike dhe për këtë arsye kjo fe është e përjashtuar nga toleranca fetare”, shpjegoi ai.

Loading...