Vaid Saiti Kontribuesi i madh i çeshtjes kombetare si ish Kryetare i Komunës ku ne vitin 1998/99 gjate luftes së Kosovës Kontriboi mbi strehimin e refugjatëve nga Kosova ku dhe pati kacafytje direkte me policet e asaj kohe. Vait Saiti për ata njerz që ia mohojn kontributin ka dhenë nje kontribut të madh për UÇK në e vitit 2001 ku gjithe armatimi ne fund të viteve 2000 e 2001 ka qen nën kontributin edhe të Vait Saiti, :Vaksinca Shtraza ,Llojani ,Arrestimet e shum të tjerë na ka qen Krah i djatht shoku im Vait Saiti . Andaj une të jam mirnjohes shoku im Vait Saiti per kontributin tënd dhe ndihmën tënde qe ke qen krah politik, kombetar , e fizik i asaj kohe. Arrestimi jot për likfidim më 20 prill 2001 nga Forcat Maqedone në fshatin Nikushtak në detyr me Jahiun e Vishticës dhe Agron qelin ,dhe Pas lirimit bashkarisht me shokë Unë Naim Alili ,Zaim Alili dhe shum shokë të luftës e ndihmuam Vait Saitin ku siguruam një kalë nëper malet e Sllupcanit deri në Vaksincë dhe përcellja deri në Miratoc ,Preshev e tutje kan marrë shokët tanë dhe e kan dërguar për Prishtin ,prej Prshtines në Tiran ku në spitalin e Tiranës i nenshtrohet operacionit,edhe pse shoku im Vait tentuan të likfidonin ,ti per mua je një kontribues i madh per Kombëtarin ,ju të tjeret mund tja mohoni kontributin ,por një e vertet është se Vait Saiti dha shum për UÇK-në dhe gjith kombin Shqiptar. Respekt për Kontributin e juaj.(Naim Alili)

Loading...