Ejup Berisha

Nuk ka date nga institucionet europjane per fillimin e bisedimeve per antarsim ne BE.Une kete e dija shume me heret te njejten gje e kane ditur edhe disa politikan te rendesishem vendor por luajten ftohet ngroht me opinionin. Franca dhe disa shtete Europjane jane te mendimit se se pari duhet te reformohet Bashkimi Europjan e me pas te mendohet per zgjerimin e BE-se me shtete te reja. Franca ka kohe qe eshte kunder zgjerimit dhe ky shtet eshte nje prej bartesve te projektit te Bashkimit Europjan. Sa do te shtyhet marrja e dates per RVM dhe Shqiperine me duket se nuk behet fjale per dy tre dite dy jave apo per muaj por per vite. Se pari shtetet kandidate duhet ti kryejne detyrat e shtepise e me pas te shpresojne qe ta vazhdojne rrugtimin drejt antasimit ne BE. Kyq eshte zbatimi i reformave si teren ku edhe RVM edhe Shqiperia nuk kane punuar shume dhe te hapen persepktivat integruese te shteteve tona.Prandaj ti casemi sa me shpejte zbatimit te reformave si obligim jo vetemse per realizimin e agjendes europjane por edhe si obligim per stabilizimin e brendshem te shteteve tona. Ne te gjitha raportet e institucioneve europjane eshte rekomanduar dhe sygjeruar per nevojen e zbatimit te reformave por ne Maqedoni dhe Shqiperi nuk jane marre seriozisht rekomandimet dhe sygjerimet e institucioneve te bE-se. Eshte koha qe tu qasemi me seriozisht procesit te zbatimit te reformave e pasttaj te marrim date per fillimin e bisedimeve me bE-ne per antarsim.

Loading...