Si u shënua Pavarësia e Kosovës në Vjenë të Austrisë (Video)

Me një program kulturoro-artistik, të premten dhe të shtunën, shqiptarët që jetojnë dhe veprojnë në Wjenë të Austrisë kanë festuar 12-vjetorin e pavarësisë së...

Histori: Profili i Ferhat Dragës ne dokumentacionin shqiptar dhe serb

Promemoriet e Tiranës zyrtare, në janar−mars 1939 dëshmojnë se F. Draga ishte personi më influent në Kosovë, e padyshim vlerësohej si numri një aty...

Intervistë me legjendën e këngës popullore, Haxhi Maqellara: Këngët e tij për liri, çuan...

Haxhi Maqellara është një emër i njohur i muzikës folklorike shqiptare, jo vetëm për gjeneratat më të moshuara, por edhe për gjeneratat e reja,...

Ftesë për SHKA “Jahi Hasani”, nga komuna Merzifon e Turqisë

Ka arritur ftesa zyrtare për grupin e fëmijëve në adresën e SHKA “Jahi Hasani” Çegran nga komuna Merzifon – Turqi. Bëhet fjalë për pjesëmarrje në...

KID nisi aktivitetet

Klubi i Intelektualëve të Dervenit nisi aktivitetet e tij me tribunën me temë "Veçoritë etnokulturore të Dervenit". Studiues të ndryshëm, në këtë tribunë, prezantuan...

Një libër i munguar: ‘Plagët e “demokracisë” shqiptare’

(Shkëlzen Halimi: Manipulimi i emocionit apo tranzicioni (shqiptar) në labirint”, botoi Logos a, 2019, Shkup) Edhe pas tri dekadave në pluralizëm shoqëria shqiptare në Maqedoni...

Dymbëdhjetë projektet madhore të ministrit Hysni Ismaili nga radhët e AlternAtivA-së që kaluan në...

Qeveria dha pëlqimin për Programin e ndërtimit të objekteve të reja dhe rikonstruimin, sanimin dhe adaptimin e objekteve ekzistuese që i shfrytëzojnë institutet nacionale...

“Bardhësitë e atdheut”- Libri më universal – gjithëpërfshirës dhe më i kompletuar për heronjtë...

Afrim Mustafa, „BARDHËSITË E ATDHEUT, Enciklopedia e dëshmorëve të luftërave të UÇK-së 1997 - 2002“, botoi: Autori, Shoqata e Familjeve të Dëshmorëve të UÇK-së...

Ministri i Kulturës: Së shpejti do të hapet muzeu i pikturës Omer Kaleshi (Video)

Ministria e Kulturës tashmë ka një nismë serioze për hapjen e një muzeu të pikturës në Kërçovë për piktorin e njohur shqiptar Omer Kaleshi,...

Ismaili: Kemi rregulluar shumë padrejtësi në ministrinë e Kulturës (Video)

Me ardhjen e kuadrove të Partisë Alternativa në Ministrinë e Kulturës, minisri Hysni Ismaili thotë se janë zgjidhur shumë padrejtësi që kanë qenë prezente...

Opinione