Albania’s main opposition Democratic Party leader and mayor of Tirana Lulzim Basha delivers a speech during a peaceful rally in Tirana on Saturday, Nov. 22, 2014. Tens of thousands of Albanians protested against the government's economic policies, claiming they are leading to rising taxes and energy prices and high unemployment. (AP Photo/Hektor Pustina)

Pas gati 2 vitesh hetim, prokuroria e Tiranës çon në gjykatë dosjen penale në ngarkim të kreut të Partisë Demokratike në Shqipëri, Lulzim Basha, në lidhje me Çështjen kontratave të lobimit në Shtetet e Bashkuara, për zgjedhjet parlamentare të vitit 2017.

Në dokumentin e firmosur nga prokurorët , Basha rezulton i pandehur, për veprën penale falsifikim te vulave, stampave ose formularëve ndërsa akuza tjetër për pastrim parash ka rënë.

Së bashku me Bashën, organi i akuzës ka dorëzuar në gjykatë edhe dosjen në ngarkim të Arben Ristanit, ish sekretarit të përgjithshëm të partisë demokratike ne kohen e nënshkrimit te kontratave te lobimit, dhe financierit Ilir Dervishi.

Edhe ata akuzohen për falsifikim te dokumenteve zyrtare, qe kanë dorëzuar ne Komisionin Qendror te Zgjedhjeve për shpenzimet e fushatës elektorale.

Falsifikimi i vulave stampave ose formularëve ne kodin penal parashikon një dënim nga 6 muaj deri ne 7 vite burgim në rast se vepra është kryer në bashkëpunim.

Loading...