Shkruan: Visar Ademi

6 Deshtimet me te medha qe e vrane SHPRESEN perfundimisht ne Maqedoni:

1. Sistemi shume-partiak. Partite “demokratike” udhehiqen nga po te njejtet individ/familje te cilet ishin ne pozicione udheheqese edhe ne Komunizem.

2. Privatizimi i prones shoqerore. Grabitja kapitalit shoqeror dhe kalimi ne duart e hajduteve privat.

3.Etno- Nacionalizmi. Sherbejti per ta grabitur po ata qe i “glorifikon” dhe pretendon se ” i mbron”. “Shkupi 2014” edhe “punesimi ne administraten shteterore” jane projekte qe njera i vodh Maqedonasit dhe tjetra shqiptaret.

4. Keqperdorimi i fese. Futja e shpirterores ne politike per te fituar vota tregoj se kur vjen te intetesi personal njerezit “harojne Zotin”

5. Koncepti qytetar. Definitivisht nuk mund te promovohet dhe udhehiqet si konept nga partia politike me eksperience negative veprimi dhe bagazh negativ ne perfshirjen e komuniteteve ne te shkuaren.

6. Shteti i se drejtes. Tamam kur menduam ae ate qe prishi politika do ta rregulloj gjyqesia haruam ta kuptojme se ishte teper vone dhe politika kishte vene thelle rrenjet dhe kishte gjithcka nen kontroll.

Loading...